Wandelaars gezocht voor deelname aan de Wandelestafette 2021 naar Wenen

30 september 2020, 08:54 uur

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; wij zoeken wandelaars die graag mee willen lopen in de volgend jaar te wandelen estafette naar Wenen.

Door het uitstel wegens de corona pandemie dit jaar, is de estafette doorgeschoven naar 2021. Gelukkig hebben de meeste groepen aangegeven hun etappe te willen gaan lopen. Er zijn op dit moment echter twee en mogelijk zelfs drie etappes, waarvan de groepen hebben laten weten niet mee te doen. Deze etappes moeten ingevuld worden door nieuwe groepen.

Doordat er mogelijk ook groepen zijn die van etappe willen wisselen (ruilen), is het lastig om aan te geven welke etappes vrij zijn, of vrij gaan komen. Daarom eerst het verzoek aan onze leden om – indien men geïnteresseerd is – zich op te geven. Daarna ’n Loopie aan de slag om te zien of de wensen van de nieuwe deelnemers kunnen worden ingevuld.

Normaliter wordt uitgegaan van een minimale groepsgrote van zes personen, maar hier wordt ditmaal vanaf geweken; vier personen mag ook deze keer. Iets meer is beter, daar de ervaring leert dat een groep van vier ‘kwetsbaar’ is, als b.v. een deelnemer toch onverwacht verhinderd raakt.

Mocht u met een groep of individueel mee willen doen, dan kunt u zich opgeven via emailadres [email protected]. Geef daarbij uw naam en telefoonnummer op en het aantal personen waaruit de groep (ongeveer) zal bestaan. Ook individuele lopers kunnen zich dus aanmelden.

Normaliter dienen inschrijvers lid te zijn van ’n Loopie. In de huidige situatie zal daar minder zwaar aan getild worden. Lid (of ‘ondersteunend lid’) worden mag altijd natuurlijk. Het zal echter duidelijk zijn dat leden voorrang genieten. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht over uw inschrijving.

U zult begrijpen dat er een kleine slag om de arm gehouden moet worden, m.b.t. de mogelijke invloed van de corona pandemie. Gehoopt wodt natuurlijk dat er in maart volgend jaar geen reis- of andere beperkingen meer zijn. De wandeltocht doorkruist vier landen: België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Hoe de situatie in die landen, maar ook hier in Nederland er dan voorstaat is nu niet te peilen, laten we hopen op het beste.

Voor meer informatie over de estafetteloop kunt u terecht op de website van ’n Loopie.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.