Na vijf overwinningen op een rij heeft FC Volendam punten verspeeld tegen TOP Oss. De ploeg van Wim Jonk kwam in de eerste helft op 1-0 via Dean James, waarna er geen vuiltje aan de lucht leek. Na rust zorgde oud-Volendam-speler Dennis van der Heijden voor de gelijkmaker: 1-1.

Basisspelers Derry John Murkin (blessure) en Ibrahim El Kadiri (ziek) ontbraken bij de ploeg van Wim Jonk. Zij werden vervangen door Dean James en Martijn Kaars. Vanaf de start had Volendam veel balbezit zonder gevaarlijk te worden. Kaars haalde uit buiten het strafschopgebied, maar keeper Bo Geens kon de bal makkelijk keren.

Doelpunt James

James zette vervolgens de thuisploeg na 22 minuten op voorsprong. De linksback krulde een vrije trap in het doel van TOP Oss: 1-0. Na de openingstreffer kreeg TOP Oss kansjes via Giovanni Büttner (counter) en Dean Guezen (afstandsschot), maar doelman Nordin Bakker was alert. Mo Betti had in de tussentijd een mogelijkheid gecreëerd. Zijn schot miste kracht.

Na rust werden de Brabanders gevaarlijk via Büttner. Micky van de Ven kon op tijd ingrijpen, voordat de spits kon uithalen. Vervolgens brak een periode aan waarin de kansen elkaar in rap tempo opvolgden. Guezen kreeg een mogelijkheid, in de tegenstoot schoot Betti in het zijnet. Franco Antonucci kreeg uiteindelijk dé kans om de voorsprong te verdubbelen. De Belg kon vrij uithalen, Geens hielde de bal tegen.

Kansen Mulattieri

Samuele Mulattieri kreeg in de 73e minuut de bal op een presenteerblaadje. De Italiaanse spits liet na de voorzet van Nick Doodeman binnen te tikken. De Volendammers kregen vervolgens het deksel op de neus: Dennis van der Heijden kopte de gelijkmaker binnen. Daarna had Mulattieri nog een enorme kans de bal in het doel te schieten, maar Geens redde katachtig op zijn inzet. Het bleef daardoor bij 1-1.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (86/ Maloney) , Tol, Van de Ven, James (64/ Eerdhuijzen) ; Deul (86/ Ben Sallam) , A. Plat, Antonucci; Doodeman (80/ Panka), Mulattieri, Kaars (64/ Vlak).

Opstelling TOP Oss: Geens; David, Lammers, Piqué, Roosken; Kaak, Koorman (64/ Hutten), Van den Herik; Guezen (64/ Peters) , Van der Heijden, Büttner.

Bron: NH Nieuws