Ook UNA een prooi voor Jong FC Volendam

28 oktober 2018, 15:53 uur

Het team van Johan Steur heeft weer een test doorstaan. In een heuse topper werd in Veldhoven afgerekend met concurrent UNA. Vooral in de eerste helft was Jong FC Volendam zeer sterk.

Na een wat aftastend begin was de eerste doelpoging na een minuut of tien spelen voor de thuisploeg. Na een wat riskante opbouw door het midden werd de bal ingeleverd, maar de inzet ging gelukkig ruim over de goal. Even later was het de beurt aan Volendam. Via Gerry Vlak en Youssef Blel kwam de bal voor de voeten van Derry John Murkin, maar zijn inzet ging voorlangs de goal.

Vanaf dat moment nam Jong FC Volendam duidelijk het initiatief in de wedstrijd. Er werd prima gespeeld en had halverwege de eerste helft de pech dat Youssef Blel net te vroeg weg was en zo wel vrij voor de doelman stond, maar in buitenspel positie. Even later was het alsnog raak. Prima aanval over links en een mooi overstapje in de zestien leverde een vrije kans op voor Gerry Vlak. Deze schoof de bal prima in de goal: 0-1.

Volendam bleef de bovenliggende partij, maar tot veel kansen kwam het niet. Effectief was de ploeg wel, want bij een corner was het raak. Nick Runderkamp nam deze vanaf de rechterkant en zag dat bij de eerste paal Daan Klinkenberg prima binnen knikte. Met een verdiende 0-2 voorsprong zochten de teams de kleedkamers op.

Tweede helft

In de rust bleek dat zowel Daan Klinkenberg als Youssef Blel niet verder konden en moest er dus al direct gewisseld worden. Ook Gerry Vlak was niet geheel fit meer en moest even later ook vervangen worden. Voordat Gerry Vlak echter het veld verliet kreeg de thuisploeg een enorme kans op de 1-2. Van dichtbij kopte de spits van UNA echter over de goal van Barry Lauwers.

Organisatorisch had Volendam het een kwartier na de drie wissels wat beter voor elkaar en kwam het er ook weer uit. Een voorzet van Dean James kwam net achter Derry John Murkin, maar Nick Runderkamp kon alsnog uithalen. Via het been van een verdediger plofte de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Het spel bleef op en neer golven, maar Barry Lauwers was werkelijk in bloedvorm. Hij was de absolute baas in de zestien! Ondanks de flinke druk en hoge ballen hield Jong FC Volendam stand. Een mogelijk penalty moment werd resoluut door de scheidsrechter weggewoven en zo won Jong FC Volendam van directe concurrent UNA.

Volgende week zaterdag mag Jong FC Volendam thuis aftrappen tegen HBS.

Opstelling UNA: Yanick Derix, Sjors Paridaans, Ritchie An Pong, Bassou Boulghalgh, Pieter-Jan Scheerlinck, Jelle Schijvenaars, Brian Boogers, Nick Tielemans, Louisben Jagt (74. Yuri van der Meer), Rob van Boekel (64. Teun Sebregts), Tom Scheepers

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Brian Plat, Daan Klinkenberg (46. Dean James), Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Alex Plat, Vasco Lo-Ning-Hing, Nick Runderkamp, Youssef Blel (46. Marco Speijk), Gerry Vlak (50. Quinten d’ Fonseca), Derry John Murkin.

Scheidsrechter: R. (Roy) Witlox (Berlicum)

Toeschouwers: 600

Scoreverloop: 24. Gerry Vlak 0-1, 36. Daan Klinkenberg 0-2

Gele kaarten: Bassou Boulghalgh, Nick Tielemans (beiden UNA), Alex Plat en Quinten d’ Fonseca (Jong FC Volendam).

Bron: fcvolendam.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.