Nieuwe vrijwilligers VoorleesExpress

26 mei 2017, 19:07 uur

De VoorleesExpress is een landelijke organisatie die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt. De VoorleesExpress is op zoek naar nieuwe voorlezers en coördinatoren die vanaf juli 2017 aan de slag kunnen in Edam, Landsmeer, Oosthuizen en Volendam.

Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin, speelt (taal)spelletjes en legt contact met de ouders. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. We zoeken samen naar een aanpak die past bij de ouders en het kind.

Voorlezers mogen hun voorkeur opgeven voor welke dag en welk tijdstip en zij worden tijdens het traject begeleid. Sommige voorlezers gaan na afloop van een traject door met een volgend gezin, andere stoppen na een half jaar of gaan pas in een volgend jaar weer verder.

Iedereen die meer wil weten over deze dankbare taak als vrijwilliger bij de VoorleesExpress kan op woensdag 28 juni van 19.00 uur tot 20.00 uur terecht bij een voorlichtingsbijeenkomst in de bibliotheek van Volendam (Foksiastraat 10). En op maandag 3 juli van 19.00 – 20.00 uur in de Bibliotheek Landsmeer (Calkoenstraat 27).

Kijk ook zeker voor meer informatie op www.voorleesexpress.nl! Wanneer je meteen enthousiast geworden bent, is direct aanmelden via deze website natuurlijk ook mogelijk.

Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar cbeversen@bibliotheekwaterland.nl of bellen naar Claire Beversen: 06- 12 12 86 92.

Foto: Jelle IJntema

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.