Na het spannende tweeluik tegen BFC mocht het team van Martijn Cappel en Marco Beers het opnemen tegen het opleidingsteam van Aalsmeer voor de zevende plaats in de competitie. In de basis startten: Henri Karregat, Milo Bos, Diego Jacobs, Jesper Bramanis, Beau Molenaar, Lars van den Broek en Mike Zwarthoed tussen de palen.

Aalsmeer probeerde Jong BodyResults/Volendam onder druk te zetten met een beweeglijk aanvalsspel en een snelle omschakeling. Dit werkte goed en zij kwamen al snel op voorsprong. Volendam daarentegen ging slordig om met de gecreëerde kansen en liepen zo al gauw achter de feiten aan. Aalsmeer wist de voorsprong echter niet uit te breiden en Volendam kwam terug in de wedstrijd. Na dertig minuten had Aalsmeer nog maar een twee punten voorsprong bij 15-13.

In de tweede helft kwam Volendam na een aantal minuten al langszij. Het spel verbeterde en na een kwartier begon Volendam de overhand te nemen in de wedstrijd. De dekking van de Volendammers stond goed in samenwerking met Mike Zwarthoed. Zo kon Volendam langzaam maar gestaag de voorsprong uitbreiden. Uiteindelijk was het duidelijk dat Volendam de wedstrijd ging winnen. Voor Lucas Veerman en Jelmer de Vries was een mooi debuut weggelegd. Waarvan de laatstgenoemde zichzelf beloonde met twee doelpunten.

Na zestig minuten stond er een eindstand van 28-32 op het scorebord in het voordeel van Jong BodyResults/Volendam. Aankomend weekend krijgt Volendam in het eigen sporthal Opperdam de kans om de voorsprong te verdedigen en de zevende positie in de Eredivisie vast te stellen.

Bron: handbalvolendam.nl