De handbalsters van VOC Amsterdam hebben een moeizame overwinning geboekt op Volendam. In Sporthal Opperdam werd het 20-21.

Halverwege hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. VOC nam steeds de leiding, maar Volendam kwam iedere keer goed terug. Na rust nam de thuisploeg zelfs brutaal de leiding met 15-12.

VOC stelde daarna orde op zaken. De Amsterdammers stonden acht minuten voor tijd plots drie punten voor: 16-19. In de slotfase werd het weer spannend, maar Volendam kwam niet meer langszij. Het duel eindigde in 21-20 voor VOC.

Voor veel speelsters was het een speciale wedstrijd. Jacky Ferwerda en Roos van Leeuwen speelden vorig seizoen nog bij Volendam. Marit Huiberts, Pien van der Geest, Kirsten Theron en Jaimy Mens maakten deze zomer juist de overstap van VOC naar Volendam.

Overige Noord-Hollandse clubs

In de tweede speelronde van de eredivisie boekte VZV een krappe overwinning bij V&L: 24-25. SEW klopte Borhave thuis met 21-19. VOC en VZV voeren de ranglijst aan met twee overwinningen.

Bron: NH Nieuws