FC Volendam heeft vanmiddag tijdens de open dag van de club met 2-1 gewonnen van Heracles Almelo. Martijn Kaars bezorgde de thuisploeg vijf minuten voor tijd de winst. Zakaria El Azzouzi had in de eerste helft voor het eerste doelpunt van de ploeg van trainer Wim Jonk gezorgd.

De eerste tien minuten van de wedstrijd had Volendam weinig in te brengen tegen Heracles. De ploeg uit Almelo kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd via Dario van den Buijs, die een vrije trap van Mo Osman recht op keeper Nordin Bakker af kopte.

FC Volendam probeerde met een paar afstandsschoten van Jari Vlak en Joey Veerman keeper Michael Brouwer te verschalken, maar dat lukte niet. Ook afstandsschoten van Heracles leverden geen doelpunten op.

Na een klein half uur spelen was Heracles dicht bij de openingstreffer toen Sylvester van der Water de buitenkant van de paal raakte. Maar het was Volendam dat in de 34e minuut de score opende. Derry John Murkin gaf een voorzet op maat, die door El Azzouzi keurig werd afgerond voor de 1-0.

Tweede helft

Heracles startte de tweede helft met elf geheel frisse spelers. Ook Volendam bracht een paar verse krachten in. Zeven minuten na de rust kwam Heracles op gelijke hoogte. Na een mooie voorzet van Jeff Hardeveld werkt Szöke de bal met buitenkant voet in de korte hoek: 1-1.

Heracles kreeg nog een paar goede kansen die de ploeg niet wist te verzilveren. Aan Volendam-zijde kreeg Kaars een kans uit een voorzet van Murkin. De keeper van Heracles zat daartussen maar was vijf minuten later kansloos bij eenninzet van Kaars. Die troefde Orestis Kiomourtzoglou af op snelheid en schoof de bal met de punt van zijn schoen achter keeper Bucker. Zijn 2-1 was ook de eindstand.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (B. Plat/46), Tol, Eerdhuijzen, Smal (Baly/46); Visser (Runderkamp/62), Veerman (G. Vlak/62), J. Vlak (Peters/62); Doodeman (A. Plat/62), El Azzouzi, Murkin (Kaars/46).

Opstelling Heracles: Michael Brouwer; Lennart Czyborra, Robin Pröpper, Dario van den Buijs, Maximilian Rossmann, Navajo Bakboord; Alexander Merkel, Mohammed Osman, Dabney Dos Santos; Joey Konings, Sylvester van der Water.

Opstelling Heracles 2e helft: Bucker, Breukers, Sama, Knoester, Hardeveld, Leemhuis, Kiomourtzoglou, Bijleveld, Mauro Junior, Szöke, Peterson (Niemeijer/80).

Bron: NH Nieuws