FC Volendam heeft volledig onterecht gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht. Net als enkele eerdere wedstrijden in het seizoen was de ploeg van trainer Wim Jonk beter dan de tegenstander, maar dat werd niet omgezet in drie klinkende punten. In het Kras Stadion werd het 1-1.

Nieuweling Francesco Antonucci (huurling van AS Monaco) zat op de bank, Darius Johnson begon voor het eerst in de basis. De linksbuiten moest voor extra scherpte voor het doel zorgen, iets waar het de afgelopen wedstrijden bij de Volendammer aan ontbrak.

In de eerste tien minuten tegen FC Dordrecht was de ploeg van Wim Jonk beter, met uitbraken van Zakaria El Azzouzi en Nick Doodeman, maar toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Fabian de Abreu promoveerde de eerste de beste halve kans van de Dordrechtenaren tot een doelpunt.

Gelijkmaker

Uitgerekend de kleine Johnson zorgde na een half uur spelen voor de gelijkmaker met een kopbal, na een goede voorzet van Noah Fadiga. Het was het eerste doelpunt van de Engelsman voor de Volendammers die toen al wat kansen hadden gemist. Door een goede redding van Petar Stošković bleef het 1-1 tot aan de rust. De keeper had een goed antwoord op een harde Volendamse vrije trap van dichtbij.

Ook in de tweede helft drong het Andere Oranje Dordrecht ver terug op de eigen helft. Al leverde dat minder grote kansen op dan voor rust. Scheidsrechter Erwin Blank trok in de 70e minuut de tweede gele en dus rode kaart aan linksback Brandon Ottewil die Nick Doodeman alleen onregelmentair wist af te stoppen. FC Dordrecht verdedigde de 1-1 met hand en tand. De debuterende Antonucci schoot vrijwel direct na zijn invalbeurt bijna de 2-1 binnen.

Onverdiend gelijkspel

De Volendammers op de tribunes konden het bijna niet geloven, maar hun ploeg stond na negentig minuten voetballen nog steeds niet op winst. Wéér was hun ploeg beter, maar wéér leverde dat geen overwinning op.

De ploeg van Wim Jonk heeft na vijf wedstrijden nu acht punten.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga (Runderkamp/46), Tol, Eerdhuijzen, Smal; Visser, Plat (Antonucci/72), Vlak; Doodeman, El Azzouzi (Kaars/64), Johnson.

Opstelling FC Dordrecht: Stošković; Montsma, Lewis, De Abreu, Ottewil; Kok, Wehrmann (Gronsveld/72), Smith; Green, Marques (Schalekamp/91), Hogesteger (Achahbar/60).

Bron: NH Nieuws