FC Volendam heeft gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. De ploeg van Hans de Koning dacht te kunnen winnen na een fraai doelpunt van Boy Deul, maar Sven Blummel van FC Den Bosch ging daar dubbel en dwars overheen. Zijn doelpunt uit een prachtige omhaal zorgde voor de 1-1 eindstand.

FC Volendam reisde af naar Den Bosch met de wetenschap dat er iets te halen viel. De thuisploeg bezet weliswaar de tweede plaats, maar verloor de laatste twee wedstrijden tegen FC Eindhoven en RKC. Trainer Hans de Koning had in Noord-Brabant niet de beschikking over de geblesseerde Gijs Smal. Mitchel Michaelis keerde terug op de bank, hij is weer hersteld van zijn hoofdblessure die hij in december opliep.

Beide ploegen gevaarlijk

De wedstrijd ging enerverend van start. Na acht minuten speelde Boy Deul slim naar Dani van der Moot. Zijn inzet ging voorlangs. Even later was FC Den Bosch nog gevaarlijker. Rauno Sappinen werd vrijgespeeld, maar van dichtbij schoot de aanvaller uit Estland naast.

Flinke wind

Het was winderig in Den Bosch en Jordi van Stappershoef ondervond daar veel last van. Een corner van de rechterkant zeilde bijna in zijn doel.

Deul was de gevaarlijkste man namens de Volendammers en bewees dat tien minuten voor rust. Hij haalde snoeihard uit vanaf de tweede lijn Wouter van der Steen was kansloos: 0-1.

FC Den Bosch maakte gelijk met een waanzinnig doelpunt. Sven Blummel kreeg de bal van de linkerkant hoog aangespeeld en haalde om: 1-1.De thuisploeg kon doordrukken en kreeg meer kansen. Sappinen kon een voorzet net niet binnenkoppen en Danny Holla raakte met zijn hak het zijnet van Van Stappershoef. Het was het begin van een moeilijke slotfase voor de Volendammers. Vlak voor tijd kon Martijn Kaars echter ontsnappen aan de Bossche verdediging. Zijn poging stuitte op Van der Steen.

Het bleef 1-1, FC Volendam keerde naar huis met een knap punt tegen de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Hans de Koning staat veertiende met 32 punten.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Kersten, Väisänen, Khammes; Brouwers (Holla/44), Beltrame, Verbeek; Blummel, Sapinnen (Van der Sande/75), Darri (Vermeij/46).

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; Schouten, Tol, Bäly, Betti; Visser, Deul, Vlak; Doodeman, Van der Moot (Kaars/68), Berenstein (Antwi/78).

Bron: NH Nieuws