FC Volendam is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd uit de vierde periode winnend af te sluiten. De ploeg speelde een goede eerste helft en had de kansen om op voorsprong te komen, maar een late treffer van Sam Hendriks zorgde voor de derde Noord-Hollandse nederlaag op rij.

De Volendammers startten met voormalig verdediger Paul Kok in de spits en dat wierp bijna direct zijn vruchten af. Na een vloeiende aanval in de openingsfase raakte de spits echter de paal en in het vervolg van de wedstrijd had hij het vizier niet op scherp staan na een voorzet vanaf de rechterkant van Boy Deul. Ook Kevin Visser werd gevaarlijk in het eerste bedrijf, maar de voeten van Cambuur-doelman Sjoerd Mous hielden de bal uit het doel.

Aan de andere kant kwam het grootste gevaar van Sai van Wermeskerken. Eerst kwam hij op het middenveld aan de bal en probeerde het van grote afstand, maar belandde zijn poging op de lat. Kort voor de thee was hij opnieuw dichtbij de openingstreffer. Hij probeerde het vanaf de rechterkant, maar zijn schot waaide net langs de kruising.

Hendriks

Waar er in het eerste bedrijf veel gebeurde, was er in de tweede helft een stuk minder te genieten voor het publiek. Kok was twintig minuten voor tijd nog het gevaarlijkst voor Het Andere Oranje. Hij klopte zijn tegenstander in de lucht, maar wist niet binnen te knikken. Ook Cambuur wist niet veel gevaar te stichten in de tweede helft, maar de Friezen kwamen kort voor tijd wel op voorsprong. De ploeg van René Hake kreeg een strafschop die knap werd gepakt door Mitchel Michaelis. Sam Hendriks, die de penalty miste, was er echter als de kippen bij om de bal in de rebound alsnog binnen te werken: 0-1.

Doodeman

Hans de Koning probeerde door offensieve wissels nog de gelijkmaker te forceren en dat leidde ook direct tot een grote kans. Nadat Nigel Robertha de kans om de wedstrijd in het slot te gooien namens Cambuur naliet, was het Nick Doodeman die dichtbij de 1-1 was. Doelman Mous wist er door middel van een mooie redding voor te zorgen dat zijn poging uit het doel werd gehaald en zodoende staat Volendam voor de derde wedstrijd op rij met lege handen.

Opstelling FC Volendam: Michaelis; R. Schouten, Tol, Baly (Peters/83), Betti; Visser, Deul (Vlak/88), Berenstein; Doodeman, Kok, Antwi.

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa; Boerlage, Jansen, Maulun; Bangura (Robertha/69), Hendriks, Van Kippersluis (Van den Beemt/79).

Bron: NH Nieuws