FC Volendam mist Martijn Kaars tegen TOP Oss

05 april 2021, 11:21 uur

Voor FC Volendam wacht vandaag alweer het volgende duel. De tegenstander is nummer veertien TOP Oss, dat eerder dit seizoen in Volendam een punt pakte (1-1). “Een leuke ploeg om naar te kijken”, zo bestempelde trainer Wim Jonk de komende opponent.

Jonk kan in Oss over een vrijwel fitte selectie beschikken. Martijn Kaars gaat het duel ‘hoogstwaarschijnlijk’ niet halen. De buitenspeler kreeg zaterdag op de training een tik op zijn enkel.

Afgelopen vrijdag verloor Volendam met 3-0 van koploper Cambuur. “We doen heel veel goede dingen, maar ook veel dingen die je met meer beleid moet doen”, zegt Jonk. “Een bepaalde gretigheid kan soms worden afgestraft. We hebben lering eruit getrokken dat we op bepaalde momenten gas geven en wat ingetogener mogen zijn.”

Eerder dit seizoen speelde Volendam met 1-1 gelijk tegen TOP. Jonk: “Zij waren hier de tweede helft de betere ploeg en hebben ze ons met veel druk naar achteren gedrongen. Het is een aanvallende ploeg en een leuke ploeg om naar te kijken. Ik verwacht een open wedstrijd.”

Keeperskwestie

Het zijn spannende tijden voor de keepers van FC Volendam. Joey Roggeveen, Nordin Bakker en Barry Lauwers zijn allemaal in het bezit van een aflopend contract. Technisch directeur Jasper van Leeuwen zou eerst met Roggeveen om de tafel gaan. “Er zijn gesprekken geweest”, bevestigt Roggeveen. “Mijn intentie is zoveel mogelijk wedstrijden spelen.”

Zowel Jonk als Van Leeuwen gaven vorige week aan dat het niveau van de Volendam-keepers omhoog moet. Met name in de constantheid valt volgens hen winst te behalen. “Ik denk dat het niveau in zijn geheel omhoog moet”, zegt Roggeveen, die aangeeft dat hij er ook andere clubs voor hem in de markt zijn. Een club uit de eredivisie heeft zich inmiddels gemeld bij Roggeveen. “Ik staar me niet blind op Volendam.”

Het duel in Oss begint om 14.30 uur.

Bron: NH Nieuws – Stephan Brandhorst

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.