Na een attractieve wedstrijd heeft FC Volendam aan het kortste eind getrokken tegen concurrent Roda JC. In de eerste helft gaven de gastheren een lesje in effectiviteit, maar na rust verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon: 3-4.

Vanaf de eerste minuut liet Roda duidelijk zijn intenties zijn. De Limburgers raasden in de beginfase over de Volendammers heen en kregen kansen via Ali Messaoud (volley), Benjamin Bouchouari (hard schot), Dylan Vente (kopbal). Desondanks kwam Volendam -tegen de verhouding in- op voorsprong.

Na een schitterende assist van Franco Antonucci rondde Samuele Mulattieri knap af: 1-0. De gastheren bleken uiterst effectief, want Mulattieri zorgde nog geen minuut later voor de tweede treffer. Vlak voor rust kwam Roda terug via Patrick Pflücke: 2-1.

Comeback Roda JC

De Limburgers kwam een stuk sterker uit de kleedkamer. Eerst ging een inzet van Thijmen Goppel nog voorlangs, maar Dylan Vente zorgde in de 65e minuut voor de gelijkmaker. Enkele minuten later was de comeback compleet na een goal van Pflücke: 2-3. Invaller Fabian Serrarens maakte de middag van de Volendammers nog vervelender door de 2-4 te maken. Zakaria El Azzouzi bracht vier minuten voor tijd de spanning terug, maar een slotoffensief van Volendam bleek niet voldoende.

Door de nederlaag staan FC Volendam en Roda JC in punten gelijk. De Volendammers hebben een beter doelsaldo en staan daarom op de zevende plaats met 44 punten.

Opstelling FC Volendam: Roggeveen; Betti, Tol, Van de Ven, John Murkin; Deul (Ben Sallam/46), A. Plat (Twigt/82), Antonucci; El Azzouzi, Mulattieri (James/66), El Kadiri (Kaars/67).

Opstelling Roda JC: Hoekstra; Marzo, Luijckx, Bakker (Jensen/85) , Absalem; Klaasen, Messaoud (Serrarens/65) , Bouchouari; Goppel, Vente (Vossebelt/76) , Pflücke.

Bron: NH Nieuws – Milton Pus