Dierenkliniek in Oosthuizen sluit permanent haar deuren

14 oktober 2021, 11:35 uur

Na eerst een tijdelijke sluiting is nu besloten om de deuren van de Dierenkliniek in Oosthuizen definitief te sluiten. Er zij meerdere zaken die tot deze sluiting hebben geleid.

Het is druk, eigenlijk drukker dan ooit bij dierenklinieken. Dat is niet alleen bij Stad & Land Dierenklinieken zo, maar bij alle klinieken in de regio. Sterker nog, er ligt landelijk een grote uitdaging om alle dieren zo goed mogelijk te helpen. Hoe komt dit? Eigenlijk door twee belangrijke veranderingen. Ten eerste hebben we mede door de coronatijd met z’n allen meer dieren dan ooit. Deze dieren hebben allemaal hun vaccinatie nodig, maar moeten ook wel eens geopereerd worden en kunnen helaas ook ziek worden. Aan de andere kant is er landelijk een dierenartsentekort. De diergeneeskunde is een studie waarbij jaarlijks een maximum aantal studenten mag starten. Van de 225 studenten in het eerste jaar haalt niet iedereen de eindstreep. Helaas zijn er ook dierenartsen die stoppen met het vak om diverse redenen. Kortom, dierenklinieken staan voor een uitdaging.

Het doel van Stad & Land Dierenklinieken is nog steeds de dieren zo snel mogelijk te helpen, maar mogelijk is het minder snel of op een andere locatie dan u voorheen gewend was. Binnen onze regio werken de verschillende vestigingen van Stad & Land Dierenklinieken nauw samen. Indien een spoedgeval dusdanig urgent is dat elke minuut telt, kan het zijn dat er gekeken wordt waar uw dier zo snel mogelijk terecht kan.

Dit vraagt om een professionalisering en centralisering van de zorg om u van kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen blijven voorzien. Helaas moet men u daarom mededelen dat Stad & Land Dierenklinieken Oosthuizen permanent gesloten zal blijven. U kunt terecht op onze nabijgelegen vestiging in Volendam, Hoorn of Landsmeer.

De voormalige dierenkliniek in Oosthuizen / ©Google Maps

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.