Wie heeft er meer informatie over het oorlogsverleden van Jan den Boer

22 april 2020, 07:58 uur

Voor een boek over het oorlogsverhaal van haar opa is schrijfster/journalist Heester den Boer op zoek naar informatie over Edam tijdens de oorlog.

Haar grootvader, Jan (J.J.H) den Boer (geboren 10-10-1921 te Hillegersberg) woonde tijdens de oorlog een periode in Edam. Waarschijnlijk zat hij ondergedoken bij de familie Dekker in het pand op de Spuistraat 3. Daar zaten ook onderduikers van de MTS, ofwel de ambachtsschool. Hij zat ondergedoken om de tewerkstelling in Duitsland te ontlopen, maar hij werkte tegelijk ook bij aannemersbedrijf J.G. Dekker en hij volgde een opleiding aan de MTS.

Eind 1944 is hij naar Drenthe vertrokken, waarschijnlijk om eten te zoeken. Daar is hij gearresteerd en via de SD in Meppel in Kamp Erika terecht gekomen. Na de oorlog is hij teruggekomen naar Edam en daar heeft hij tot november 1946 bij aannemersbedrijf Plas en Wiers gewerkt. Zijn woonadres was toen Lingerzijde 2.

Hester de Boer is op zoek naar mensen die hier informatie over hebben. Wie woonde er na de oorlog op Lingerzijde 2? Wie weet er meer over onderduikers bij aannemersbedrijf J.G Dekker? Wat is er bekend over Plas en Wiers in de periode tijdens en na de oorlog? Wie weet er meer over de ambachtsschool tijdens de oorlog?

U kunt haar bereiken via hesterdenboer@gmail.com of via telefoonnumer 06 – 19 42 87 40.

Wie heeft er meer informatie over het oorlogsverleden van Jan den Boer

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.