Trampoline springen, handtekeningen scoren en op de foto gaan met je helden. De fans van FC Volendam konden vandaag hun lol op tijdens de fandag.

De selectie werd gepresenteerd op een podium naast het stadion. Het grootste applaus was voor Kevin van Kippersluis en trainer Misha Salden. Naast het podium konden de jonge fans zich uitleven op springkussens en trampolines.

De fandag wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De derde ontmoeting met een eredivisieclub in de voorbereiding is voor FC Volendam in een gelijkspel geëindigd. Na nederlagen tegen NAC en Heerenveen werd er vrijdagavond tegen PEC Zwolle verdienstelijk met 2-2 gelijkgespeeld.

Zonder de geblesseerde Hobie Verhulst, Kees Kwakman en Kevin Visser begon FC Volendam aan het duel. Jordi van Stappershoef, vervanger van Verhulst onder de lat, was na een kwartier spelen kansloos op een pegel van Mustafa Saymak.

Nog voor rust had FC Volendam de achterstand omgebogen. Twee keer was Nick Runderkamp trefzeker uit een corner. “En ik ben niet eens een kopspecialist”, glunderde hij.

In de tweede helft waren er kansen over en weer, maar scoorden alleen de bezoekers. Na een fout van Mitchell Michaelis, die Van Stappershoef in de rust verving, kon Piotr Parzyszek scoren. Bekijk hier de video van RTV Noord Holland van de open dag.

Bron: RTV-NH

Hieronder een kleine sfeerimpressie van het middagprogramma.