De handballers van Kras/Volendam kunnen zich volledig focussen op de strijd om het landskampioenschap. Donderdagavond gingen zij in de kwartfinale van het bekertoernooi kansloos onderuit tegen OCI-Lions: 35-24.

Daarmee gaven de Limburgers ook een signaal af dat de oranjehemden voorlopig geen favoriet zijn voor de landstitel. Direct was duidelijk dat er weinig te halen viel voor de Volendammers. Aanvallend waren de gasten niet scherp en aan de overkant maakte de thuisploeg elke kans af. Na zes minuten stond Volendam op een 5-1 achterstand. Coach Piotr Konitz greep in met een time-out, maar dat hielp weinig. Via 8-1 was de achterstand tien minuten voor de pauze 10-4. Met 17-10 werd er gerust.

De wedstrijd eerder dit seizoen, waarin de Volendammers in eigen huis een achterstand van tien omzetten in een voorsprong, bood houvast voor een betere tweede helft. Die kwam er dit keer niet. Lions bouwde gestaag de voorsprong uit. Na tien minuten was de marge in de dubbele cijfers: 26-16. De grootste Limburgse voorsprong was bij 33-20. In de slotfase gaven de gasten de stand een iets draaglijker aanzien. Jaap Beemsterboer en Igor Mrsulja waren met elk vijf treffers de meest doeltreffende Volendammers.

Zaterdag kunnen de Volendammers zich alweer revancheren voor deze nederlaag. Dan komt het puntloze E&O op bezoek in de Opperdam.