De heren van HV KRAS/Volendam zijn goed begonnen aan het internationale toernooi van Benidorm. De Italiaanse kampioen Bologna United werd, na vooral een goede tweede helft, met 32-23 verslagen.

Het begin van de oranjehemden was aardig. Direct werd een voorsprong van twee punten gepakt. Bevangen door de tropische temperaturen daalde daarna het niveau van de Volendammers.

Bologna kwam tien minuten voor rust zelfs even op voorsprong (10-11). Gerust werd er met een stand van 14-14.

In de tweede helft kiest trainer Peter Portengen voor een meer aanvallende dekking, met Jordy Baijens als vooruitgeschoven man.

Dat werpt direct zijn vruchten af. Binnen vijf minuten staat Volendam op vijf punten voorsprong. Die voorsprong wordt gaandeweg de wedstrijd uitgebouwd.

Het werd uiteindelijk 32-23.