De handballers van Volendam hebben een beslissingsduel afgedwongen in de strijd om de landstitel. Na de 30-23 nederlaag van vorige week in Sittard, werd zondag in de eigen hal in gewonnen met 23-22.

De Volendam-spelers gingen furieus van start in een volgepakte sporthal Opperdam, die volledig oranje gekleurd was. De ploeg probeerde met soms hard spel Lions te ontregelen. Dat lukte behoorlijk en de thuisploeg liep uit naar zeven punten voorsprong (12-5).

Maar het harde spel had ook zijn keerzijde. De ploeg van Piotr Konitz kreeg veel tijdstraffen, waardoor Lions langzaam weer terug kon komen tot een 12-11 bij rust.

In de tweede helft kwam Lions even gelijk (12-12), voordat Volendam weer langzaam uitliep naar en maximale voorsprong van vier punten (18-14). Maar net als in de eerste helft kwam Lions weer terug en werd de slotfase bloedstollend spannend.

Bij 23-22, nog twaalf seconden te spelen en een Volendam-speler met een tijdstraf aan de kant, nam Lions een time-out. De keeper van Lions werd gewisseld voor een veldspeler om met zeven tegen vijf de gelijkmaker te forceren.

Maar dat lukte niet meer, hoewel Lions nog een zevenmeterworp claimde. Door de 23-22 winst dwong Volendam dus een derde, beslissende wedstrijd af. Die wordt op 3 of 4 juni gespeeld.

Bron: RTV NH